Το Πεντάεδρον και η Ομάδα Π είχε την Τιμή της επικοινωνίας

με τον Επίκουρο Καθηγητή Φυσικής Μάνο Δανέζη,

έναν από τους δημιουργούς της επιτυχημένης τηλεοπτικής επιστημονικής εκπομπής "Το Σύμπαν που Αγάπησα" που έχει δανείσει και το όνομα της στο ιστολόγιο μας.

Τον ευχαριστούμε θερμά όπως και όλους τους συνεργάτες του για την μοναδική αυτή εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης και ευχόμαστε καλή συνέχεια και κουράγιο γιατί όπως λέει και o κ. Δανέζης,


"ο δρόμος για να αλλάξουμε, όσα μπορούμε, από μια κοινωνία που μας πληγώνει θα είναι δύσκολος αλλά πρέπει να το τολμήσουμε τώρα" !!

"Είναι αναγκαίο η νέα Επιστημονική Γνώση να γίνει γρήγορα κτήμα όλων μας"

Μ. Δανέζης

Την ιστοσελίδα του Επίκουρου Καθηγητή Μ. Δανέζη θα την βρείτε εδώ:
http://www.cc.uoa.gr/fasma/E_Danezis/

Το Σύμπαν της Νόησης

s1-e11
1 σχόλια:

Marios 14 Μαρτίου 2012 - 8:30 μ.μ.  

Καλησπέρα, έχω μία απορία πάνω σε αυτό το επεισόδιο.
Εφόσον αντιλαμβανόμαστε μόνο επίπεδα του τετραδιάστατου σύμπαντος μέσω των προβολών τους στον τρισδιάστατο χώρο, εμείς αντιλαμβανόμαστε 'ολόκληρη' την φέτα ? ή μόνο κομμάτι αυτής ?
Αν αντιλαμβανόμαστε ολόκληρη την φέτα και εφόσον 'χωρίζονται' οι φέτες μεταξύ τους με μονάδα μέτρησης τον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι:
Όσο περνάει ο χρόνος οι φέτες αυτές ή μεγαλώνουν ή μικραίνουν σε μέγεθος ανάλογα με το αν το πραγματικό σύμπαν συστέλλεται ή διαστέλλεται.
Ως παράδειγμα αν ο κόσμος μας ήταν δισδιάστατος και περνούσε μια τρισδιάστατη σφαίρα από τον κόσμο μας, θα βλέπαμε ένα 2D επίπεδο να διαστέλλεται και μετά να συστέλεται μπροστά στα μάτια μας.
Αν μπορούσαμε να 'δούμε' και να υπολογίσουμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ αυτή την επιφάνεια στη κάθε χρονική στιγμή που περνάει, τότε μπορούμε να υπολογίσουμε το μέγεθος της σφαίρας, σωστά ?

Οπότε αν 'βλέπουμε' ολόκληρες τις προβολές του τετραδιάστατου σύμπαντος και γνωρίζουμε τον χρόνο που περάσαμε από τη διαστολή στη συστολή τους, θα μπορούσαμε λογικά να υπολογίσουμε και το μέγεθος του πραγματικού σύμπαντος.

ή τουλάχιστον από τη διαφορά του εμβαδού της κάθε φέτας,να δούμε αν το πραγματικό σύμπαν συστέλλεται ή διαστέλλεται.

Report dead links to pentaedron@gmail.com

Θεατές

Locations of visitors to this page

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP